Welcome Home!

Üdvözlünk itthon! Az Európa Központ, mint nemzetközi találkozóhely, megőrzi a Karma Kagyü Vonal élő Gyémánt Út átadását.

A világ minden pontjáról érkező buddhista barátaink új otthonra leltek itt. Egész évben lehetőség van meditációkon, kurzusokon, tanításokon, találkozókon, és még sok más programon részt venni, amelyeket a szervezők önkéntes alapon kínálnak. Megvalósított tanítók és tapasztalt gyakorlók adják tovább rendszeresen Buddha tanításait és módszereit minden érdeklődő számára.

Az Európa Központ

A világ minden pontján élő Gyémánt Út buddhista gyakorlók évekig keresték a meditációhoz és az előttük álló feladatok elvégzéséhez legmegfelelőbb helyet.

Már a kezdetektől fogva világos volt, hogy több helyre lesz szükség az ott lakók, a vendégek és a kurzusok számára: mivel a Gyémánt Út Buddhizmus Tibetben a 20. század közepének politikai eseményei következtében szinte teljesen eltűnt, ezért Buddha ezen páratlan és értékes tanításait a nyugatnak kell megőriznie. Ezt a felelősséggel teli nemes feladatot Immenstadt város Gut Hochreute nevű részén található Európa Központ a barátságon és az idealizmuson keresztül teljesíti.

A hely

Az Európa Központ az Alpok lábánál, 850 méterrel a tengerszint felett terül el.

Az Európa Központ egy alpesi tó (der Grosse Alpsee) felett, a gyönyörű természetbe beágyazva, erdőkkel es mezőkkel övezve, lélegzetelállító módon bukkan elő környezetéből. A történelmi épületegyüttes négy, 1908 és 1911 között Art Déco stílusban megépített épületből áll, amelyekhez egy nagy, 2015-ben átadott L alakú új épület kapcsolódik.

A tulajdonosok

Az Európa Központ tulajdonosai a körülbelül 700, egész világon megtalálható Karma Kagyü Vonalhoz tartozó Gyémánt Út Központokat és csoportokat fenntartó buddhista gyakorlók.

Törvényes tulajdonos az 1999-ben alakult Buddhismus Stiftung Diamantweg (Gyémánt Út Buddhista Alapítvány). Az alapítvány célja, hogy a több mint ezer éves buddhista bölcsességet elérhetővé tegye a modern kor világi gyakorlói számára.

A fő tanító Lama Ole Nydhal. A tibeti buddhizmus Karma Kagyü iskolájának – melyhez az EC is tartozik – vonaltartója a 17. Karmapa, Tháje Dorzse.

Pénzügyi hozzájárulás

Az Európa Központ megtalálását követően, a buddhisták a világ minden tájáról pénzt gyűjtöttek a hely megvásárlásához. Röpke 3 hónap alatt a Gyémánt Út Központok különféle akciók es projektek keretében összegyűjtötték a szükséges összeget. Akik adományoztak, azért tették, mert részesei akartak lenni ennek az egyedülálló lehetőségnek.

Egy hosszú távú projekt, a “We Grow EC!” az Európa Központ fejlesztéseit, fenntartását és működési költségeit támogatja.

Ezen kívül további bevételek származnak a kurzusokból, az előadásokból, valamint a könyvek, meditációs tárgyak és szobrok eladásából.

Aktivitás

Nemzetközi hálózatunk a különböző aktivitásokon keresztül jön létre: napi meditációk, alap és haladó buddhista előadások, összejövetelek, kurzusok, felújítások és építési munkálatok, szemináriumok és szoborkiállítások.

A régióhoz való kapcsolódás fontos az Európa Központ számára. Érdeklődés esetén iskolai csoportok, jótékony szervezetek vagy a sajtó képviselői kapnak itt meg minden szükséges információt (info@europe-center.org und press@europe-center.org). Évente egyszer az Európa Központ egy intenzív, tanításokkal egybekötött – nemzetközi nyári meditaciós kurzusnak ad otthont, ahol a Karma Kagyü Vonal magasan szintű tanitói vannak jelen.

Mint minden Gyémánt Út Központban, a munka és a hozzájárulás alapja itt is önkéntesség és a személyes többletenergia.

Would you like to stay updated with what’s going on at the EC with our monthly newsletter?

Buddhizmus

A Karma Kagyü Vonal a négy legnagyobb tibeti buddhista iskolák egyikéhez tartozik. Bővebben a Gyémánt Út Buddhizmusról…
Bővebben…