Gut Hochreute

Magasan az Alpsee felett a meseszerű allgäu-i környezetbe ágyazva, példaértékűen emelkedik ki a több, mint 100 éves Gut Hochreute az Art Nouveau építészetével és az egyedülláló elhelyezkedésével.

 

A terület

Gut Hochreute az Alpok lábainál, 850 méterrel a tengeszint felett, mezőkkel és erdőkkel körülvéve helyezkedik el. Négy, történelmi Art-Déco stílusú épületegyüttesből áll, ami 1908 és 1911 között került megépítésre valamint egy nagy L-alakú épületből, aminek az építése 2015-ben zárult le.

Az épületek

A két meditációs terem mellett elegendő terület van szemináriumok és kiállítások lebonyolítására, valamint archívumoknak, raktárnak és műhelyeknek, amelyek lehetővé teszik az épülethez és a területhez szükséges munkát.

1
2
3
4
5
6
1

Art Nouveau Villa

 

2

Az újraépített istálló –
ami meditációs terem és kávézó

3

Hosszú élet sztupája

 

4

Meditációskert
Ebben a nyugott környezetben élvezhetjük a meditációt és a lélegzetelállító kilátást.

5

Garázsok & Műhelyek
A műhelyek és a gépkocsipark mellett az asztalos műhely is megtalálható.

6

Új lakóépületek
Szobák, a bentlakók és a világ minden pontjáról érkező vendégek részére, szeminár- és többfunkciós termek.

Műemlékvédelem

Az épület kimagasló minőségének és a ténynek köszönhetően, hogy a Gut Hochreute épületein az évek során nem történt nagyszabású változtatás és javítás, a Gyémánt Út Buddhista Alapítvány 2007-ben szokatlan módon, majdnem eredeti állapotában tudta megvásárolni a komplexumot.

Az ingatlant a tulajdonos lánya, Anneliese Herz személyesen adta át. Mind a homlokzat, mind a Gut Hochreute belső építészeti elemei műemlékvédelem alatt állnak, így tapasztalt építészek, kézművesek és képzett restaurátorok csapata lett megbízva a helyreállítási munkálatokkal.

A régi istálló felújítása és az új lakóépület

A Gyémánt Út Alapítvány számára már a vásárlás előtt is világos volt, hogy csupán a meglévő épületekkel egy nemzetközi buddhista találkozóhelyet nem lehet biztosítani.

Ezért északról és keletről az eredeti épülethez egy további L-alakú épületet építettek, mely részben a hegyoldalba lett beásva, azért hogy az eredeti építmények báját ne csorbítsa. Az eredeti istállóépület teljesen le lett bontva és modern stílusban, de eredeti formájában és részben az eredeti alapanyagokból újra fel lett építve; most egy nagy meditációs teremként és kávézóként üzemel.

Az istálló felújítására és az épület ünnepélyes átadására Lama Ole Nydahl-al és Immenstadt polgármesterével, Armin Schaupp-al 2013-ban került sor.

A Gut Hochreute története

A Gut Hochreute 3 éves építési fázis után, 1911-ben készült el. Walter Martini, a tulajdonos, egy jómódú, Augsburgból származó textil-gyártulajdonos fia volt.

Alapötletként az akkoriban igen népszerű romantikus elképzelés szolgált, hogy egy olyan példa értékű vidéki kúriát hozzanak létre, ahol a kultúra és a természet egymásra talál. Az ötlet megvalósítására Karl Surber építészt kérték fel. A Gut Hochreute esetében az eredmény egy értékes építészeti gyöngyszem lett, amely gyönyörű bútorokkal, művészeti tárgyakkal, kultúrális élettel lett ellátva, és funkcióját önellátó egységként a természetbe ágyazva töltötte be és ráadásul szinte a kapuk előtt vadászati lehetőséget is biztosított.

Az épületek, főként a fő épület Art Déco és Art Nouveau stílusban lettek megőrízve. A 19. század kezdetében ez nagyon újnak számított, és ezért a ház nagy megbecsülésnek örvendett és örvend még a mai napig is.

Az eredeti teljes terv a főépületet, a mellékszárnyat, garázst, egy istállót és a hűtőházat tartalmazza. Az építkezésen 150 olasz munkást foglalkoztattak, akik a magas felkészültségük, és a különleges technikai tudásuk alapján lettek a projekthez kiválasztva. Ennek köszönhetően mindent a legmagasabb minőségben sikerült kivitelezniük. A főépület szobáit a legnagyobb figyelemmel bútorozták be igényre szabott bútorokkal és lámpákkal. Minden szoba különböző stílusban készült el, azonban az egyes elemek, mint például a színek összekötik a tereket.

Gut Hochreute volt az első épület a környéken, ami elektromos árammal volt ellátva, megelőzve a közeli várost, Immenstadt-ot is.

Fejlesztések

A Gyémánt Út Buddhizmus Alapítvány a Gut Hochreute megvásárlásával a természet és az ember harmóniájára, valamint ezek szükségleteikre helyezte a hangsúlyt.
Bővebben…

Műemlékvédelem

A Gut Hochreute négy eredeti épülete műemlékvédelem alatt áll, mint ahogy a villa berendezési tárgyai, a bútorok, a lámpák és a fali kárpitok is.
Bővebben…

Természetvédelem

A Buddhista Alapítvány szenyvíz elvezető rendszert telepített a területen. Az erdőgazdálkodás és az újratelepítés szintén újra elkezdődött.
Bővebben…