Gut Hochreute továbbfejlesztése


A Gut Hochreute körülbelül 40 hektárnyi átfogó területe az épület együttesből továbbá lejtős mezőkből, erdőkből áll, – amelyek művelve, igazgatva és védve vannak.

A terület megvásárlásának egyik előfeltétele volt egy új épület létesítése a területen, amely lehetővé teszi, hogy szemináriumokat szervezzünk és egyidejűleg tehermentesítsük és íly módon védjük a műemlékvédelem alatt álló Art Nouveau stílusú épületet .

Tájépítés & Természetvédelem

A Gyémánt Út Buddhista Alapítvány a Gut Hochreute megvásárlásánál kiemelt fontosságúnak tartotta a természet és az emberek kapcsolatát és azok szükségleteitnek kielégítését. A terület nyitottságának és az emberek számára nyújtott rekreációs értékének a megőrzése, ápolása és továbbfejlesztése a projekt alapvető része.

A külső területek ökológiai fenntarthatósága

Ez a nagyszabású projekt hosszú évek alatt kerül megvalósításra. A célja, hogy az allgäui táj szépségét és a természetvédelmet amennyire csak lehetséges összhangba hozza.

Az eredeti teraszok a 19. században a könnyebb gyepnyírás érdekében kerültek kialakításra és a patak vizét föld alatti csövekben vezették el. A teraszok, amelyek Allgäura jellemzőek, az eredeti stílusban lettek kialakítva.

A vízgazdálkodás helyzetének javítása további kihívást jelentett. A vízmennyiség, ami eddig ellenőrizetlen módon folyt le a lejtőn, most hosszabb ideig van megtartva a területen. Továbbá tervezzük, hogy a korábban felszínen futó patakot újra helyreállítjuk. Ez lehetővé teszi a teljes terület hosszútávú ökológiai fejlesztését. A teraszok feltöltésével élőhelyek (bitóp) fejlődnek ki, amelyek a már meglévő völgyszoros élőhelyéhez kapcsolódnak.

A fa- és bokorállomány visszaállítása során szintén megpróbáltuk az eredeti helyzetet például venni: olyan gyümölcsfákat ültettünk, mint az alma, a körte, a szilva és a datolyaszilva. A tájépítők ötletei alapján vadgyümölcsöket, mint a fekete cseresznyét, berkenyét és vörösberkenyét telepítettünk. Összesen, mint egy 150 fa adja vissza az eredeti tájképet az út szélén és a gyümölcsösben.

Műemlékvédelem

A Gut Hochreute négy eredeti épülete műemlékvédelem alatt áll, mint ahogy a villa berendezési tárgyai, a bútorok, a lámpák és a fali kárpitok is.
Bővebben…

Természetvédelem

A Buddhista Alapítvány szenyvíz elvezető rendszert telepített a területen. Az erdőgazdálkodás és az újratelepítés szintén újra elkezdődött.
Bővebben…

Gut Hochreute

A Gut Hochreute több mint 100 éves épületei az álomszép Allgäu hegyeibe simulnak, gyönyörü panorámát nyújtva az Alpsee-re.
Bővebben…