Gyémánt Út Buddhista Alapítvány

A Gyémánt Út Buddhista Alapítvány, mely a jog szerinti tulajdonosa az Európa Központnak, 1999-ben alakult meg.

Az alapítvány célja az ezeréves buddhista bölcsesség elérhetővé tétele a modern kor világi gyakorlói számára.

Mivel foglalkozik a Gyémánt Út Buddhista Alapítvány?

Mint nemzetközi közhasznú szervezet, a Gyémánt Út Buddhista Alapítvány Buddha időtlen tanításait őrzi meg nyugaton és teszi elérhetővé az érdeklődők számára modern hétköznapjaikban.

Az alapítvány székhelye Németországban található, de világszerte azon tevékenykedik, hogy a többezer éves tanításokat és a Karma Kagyü Vonal kultúráját, mely a tibeti buddhizmus egyik iskolája, közelebb hozza hozzánk. Az alapítvány tevékenysége meditációs központok alapítását, kultúrális rendezvények lebonyolítását, illetve tudományos munkák támogatását foglalja magába.

A Gyémánt Út Alapítvány projektjei

A Gyémánt Út Alapítvány feladatává tette, hogy értékes tibei műkincseket gyűjtsön, megőrizzen és kiállítson. Az alapítvány egy egyedülálló gyűjteményt tart fenn tibeti és nepáli buddhista műkincsekből, melyek már kiállításra kerültek az Európa Parlamentben, Innsbruckban, Münchenben, Berlinben, Hamburgban és más városokban is.

A buddhizmus és tudomány egy további aspektus, melyben az alapítvány elősegíti a keleti és a nyugati világ kölcsönös megértését. Szimpóziumok rendezésével egy párbeszéd jön létre a tudomány legfrissebb felfedezései és a valóság természetébe való bepillantás között, melyek a Gyémánt Út Buddhizmusnál közvetlenül Buddhától származnak.

A képzések egy olyan terület, ahol az alapítvány egy egyedülálló helyet foglal el, hogy ezzel egy pozitív példát mutasson a társadalomnak. Nem csak Németországban, hanem nemzetközi szinten működik együtt az alapítvány az állami szervekkel, hogy minőségi, értékes tananyagot (buddhizmus az iskolákban) állítsanak közösen össze.

A Gyémánt Út Alapítvány támogatása

A Gyémánt Út Alapítvány nonprofit szervezet, idealizmuson alapszik és projektjeit nagyrészt magánszemélyek adományaiból finanszírozza.

Az alapítványt támogatni önkéntes munkával, pénzadománnyal és buddhista műtárgyak adományozásával lehetséges. Amennyiben valaki az alapítvány munkáját a halála után is támogatni szeretné, az a végrendeletében is gondolhat az alapítványra. Így biztosítható, hogy egy pénzadomány, egy földtulajdon vagy egy életbiztosítás az adományozó halálán túl is a legjobb módon tovább segítse a lényeket és tartósan buddhista projektekbe legyen befektetve.

További információk és konkrét lehetőségek az adományozáshoz az alapítvány weboldalán található.

Európa Központ

Az Európa Központ nemzetközi találkozóhelyként őrzi meg az élő Gyémánt Út Buddhizmus átadási vonalát.
Bővebben…

Gut Hochreute

A Gut Hochreute több mint 100 éves épületei az álomszép Allgäu hegyeibe simulnak, gyönyörü panorámát nyújtva az Alpsee-re.
Bővebben…

Támogatás

Az EC önkéntes munkával és nagyrészt a világ minden tájáról érkező pénzadományokból tartja fent magát. Hogyan lehet támogatni?
Bővebben…