Lama Ole záróbeszéde

A kurzus utolsó napján az EC nagysátrában Láma Ole ezzel az inspiráló beszéddel szólította meg tanítványait világszerte.

„Sose add fel! Sose hagyj fel azzal, hogy a legjobbat keresed! Soha ne fogd vissza magad, amikor egy kedves lépést tehetsz mások felé!

Sose mondd azt, hogy: „Jó vagyok így középszerűen.” Kiválónak kell lenned. Kedvesség és bátorság – ezt várják tőlünk a buddhák, ezt várja tőlünk Karmapa és a Rinpocse is, én pedig fenéken billentelek titeket, ha nem ezt nyújtjátok!

A világ kemény hely, és állandóan változik. Ezért mindennap vegyetek menedéket, gondoljatok az átadási vonalunkra, gondoljatok nagyszerű lámáinkra, akik megmutatják nekünk, hogy mit lehet elérni egy emberi életben.

Minden egyes nap életetek hátralévő részének első napja. Nagyon fontos úgy élnetek, hogy minden nap számítson!

Lépésről lépésre haladjatok. Ne lássatok senkit túl nehéz esetnek, inkább tegyetek számára néhány jó kívánságot, ha másra nincs is időtök.

És járjatok elöl jó példával! Legyetek bátrak! Legyetek boldogok! Adjatok energiát másoknak! Áldjatok meg másokat mindazzal, amitek van, és amit itt kaptok!

Osszuk ezt meg!… Nagyon szerencsések vagyunk. Kevesen vannak a világon olyanok, mint mi. A vonalunknak és tanítóink kedvességének köszönhetően számos eszközzel rendelkezünk, nagyon tehetségesek és gazdagok vagyunk, nagyon sok mindent tehetünk. Ezért hát, tegyetek is!