Műemlékvédelem

A Gut Hochreute-t a Gyémánt Út Buddhista Alapítvány 2007-ben egy magánszemélytől vásárolta meg. Hogy az ingatlant ki tudjuk használni, már kezdetben tervbe volt véve a bővítés, részben azért is, hogy a műemlékvédelem alatt álló épületeket tehermentesítsék és óvják.

 

Műemlékvédelem és restauráció

A Gut Hochreute-t az építész egy tipikus, a 19. század utolsó harmadára illetve a 20. század elejére jellemző, a jómódú polgárok körében kedvelt stílusban építette, mely városokban volt jellemző. Ezért van műemlékvédelem alatt a négy eredeti épület, úgyszintén a villa berendezései, mint a bútorok, lámpák és a beltéri falburkolat.

A Gyémánt Út Buddhista Alapítvány eltökélt szándéka az eredeti minőség helyreállítása az eredeti alapanyagok megtartásával, továbbá eme építészeti drágakő mindenki számára hozzáférhetővé tétele.

Az épületek a 2007-es megvásárlásuk óta önkéntes profi restaurátorok álltal folyamatos renoválás alatt állnak – a villa egyedi méretre gyártott bútoraitól kezdve a hódfarkú zsindelyen keresztül az összes épület sok sok négyzetméter tetöszerkezetéig.

Vásárlás a Gyémánt Út Alapítványon keresztül

Egy magánszemélyt nehezen találtak volna az ingatlan megvásárlására, mivel a birtok csak drágán üzemeltethető. Egy üzletszerű használat pedig (például hotelként) csak nagy átszervezés révén valósulhatott volna meg.

A műemléképületek szabad látogatása mindkét fenti esetben korlátozva lett volna. Városi múzeumként való hasznosítása pedig Immenstadtnak sok pénzébe került volna. Egy közhasznú alapítvány volt tehát az ideális megoldás, mivel így az immenstadti polgárok számára is lehetséges maradt a történelmi szecessziós épület szabad látogatása.

Fejlesztések

A Gyémánt Út Buddhizmus Alapítvány a Gut Hochreute megvásárlásával a természet és az ember harmóniájára, valamint ezek szükségleteikre helyezte a hangsúlyt.
Bővebben…

Természetvédelem

A Buddhista Alapítvány szenyvíz elvezető rendszert telepített a területen. Az erdőgazdálkodás és az újratelepítés szintén újra elkezdődött.
Bővebben…

Gut Hochreute

A Gut Hochreute több mint 100 éves épületei az álomszép Allgäu hegyeibe simulnak, gyönyörü panorámát nyújtva az Alpsee-re.
Bővebben…