Nemzetközi nyári kurzus

Minden év augusztusában zajlik a nemzetközi nyári kurzus az Európa Központban.

Nyugati és keleti Lámák álltal adott meditációk, magyarázatok és beavatások alkotják minden programnak alapját.

Egy dimenzió önmagáért…

Oberallgäu lakosai minden évben megfigyelhetik, amint az Európa Központ oldalában felállítják a hatalmas sátrakat, és amint az egyebként lassú régió mozgásba lendül: A nyári kurzus közeleg!

A világ minden tájáról érkező buddhisták körülbelül négy héttel a kurzus kezdete előtt elkezdik az előkészületeket: Technikai sátrak, toalettek, zuhanyzók, mindenek előtt a hatalmas konyha, boltok, elektromos vezetékek kilométerei, lámpák, dekorációk, stb. jelennek meg, teherautók szállítják a felszerelést. Önkéntesek százai áldozzák éves szabadságukat arra, hogy a kurzust egyáltalán lehetővé tegyék.

A kurzus alatt napi 400-500 önkéntes segít, akik az ételeket készítik elő, takarítják a zuhanyzókat és mosdókat, elviszik a szemetet, majd a kurzus után a teljes felépített infrastrukturája hosszú hetek munkája során ismét lebontásra és elszállításra kerül. Bár mindez sok munkának tűnik, de az arcokon egészen más tükröződik: hatalmas öröm!

A nyári kurzusok története

Egy a régión túlmutató nagy kurzus először 1993-ban Kassel közelében valósult meg.

A látogatók száma gyorsan növekedett, egyre több buddhista érkezett a világ minden pontjáról, így alakult át a kurzus egy nemzetközi nagy rendezvénnyé, amely a fontos tanításokon, meditációkon és beavatásokon túl a világ távoli pontjain történt események hírét is elhozta Közép-Európába; így alakítva ki és egymáshoz közel hozva az amúgy földrajzilag távol lévő Gyémánt Út buddhisták közötti barátságokat.

2008-ban Kasselből az Európa Központba való költözés egy új dimenziót nyitott meg: így minden rendezvényünk a saját területünkön történik. Így lehetséges a hosszú távra való tervezés.

2017-ben a 25. kurzus július 31 és augusztus 13 között lesz!

Tanítóink

Minden évben a nyári kurzuson magasan megvalósított buddhista tanítók – keletről és nyugatról – adják tovább értékes tantásaikat tanítványok ezreinek.

Szállás

A nyári kurzus alatt sátrak százaiból egy egész kis város épül fel. De természetesen szükség esetén ágyak is rendelkezésre állnak.

Odaút

A világ bármely pontjáról is utaznál az EC-be a nemzetközi nyári kurzusra – így tudsz ide a legkönnyebben eljutni: repülővel, vonattal vagy busszal.

Jelentkezés és programok

A nyári kurzus saját weboldalán található, mely 2-3 hónappal a kurzus előtt már elérhető. Korábban sajnos még telefonon sem tudunk információval szolgálni.

Tanítóink

Minden évben Lama Ole Nydahl mellett más magasan megvalósított tanítókat is mind keletről, mind nyugatról meghívunk a nyári kurzusra, akik mély megértésüket Buddha tanításairól itt továbbadják. Csupán egy kis időt eltölteni vagy meditálni az ő erőterükben már egy főnyeremény.

Hogy mely Lámák látogatnak majd el ebben az évben a nyári kurzusra, weboldalunkon a kurzus előtti hetekben/hónapokban majd közzétesszük.

Szállás

A teraszosan kialakított mezőn, a rendezvény sátor körül mindenki a saját magával hozott sátorban tud éjszakázni. Zuhanyzók, mosdók és toalettek a területen találhatók és természetesen az élelmezés is biztosított, amelyhez kapcsolódó munkákhoz mindenkit szeretettel látunk.

A Großer Alpsee nevezetű tónál található kemping területén lehetőség van lakókocsi vagy lakókocsihely bérlésére. Immenstadt és környékén (Blaichach, Sonthofen, Ratholz, Akams, Oberstaufen, Konstanzer, Rettenberg, Thalkirchdorf stb.) találhatók nyaralók, motelek, és hotelek. A kellő időben történő szállásfoglalás indokolt: ehhez – egy adatbázis a www.immenstadt.de weboldalon található.

Az Európa Központ a nyári kurzus alatt nem tud szobát biztosítani a kurzuson résztvevők számára. A belső lakóterek a felelősséget viselő önkéntes dolgozók, a rokkant barátaink és azon vendégek részére vannak lefoglalva, akik a program szervezésben vesznek részt.

Megérkezés

Autó

Az autóval Immenstadt-ig lehet eljutni (parkolási lehetőség a személyes szálláshelynél vagy pedig az Akams-i parkolóhelyen lehetséges – ami ki van táblázva). A csomagokat a P3 Viehmarktplatz nevű parkolóhelyen lehet letenni és az utasok átszállhatnak egy Shuttle buszra. A feljutás az Európa Központig csak Shuttle busszal lehetséges, és csak az engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak fel a területre. Több információt találsz, itt.

Vonat

Megérkezés Immenstadt-ba (a legtöbb esetben itt megállnak az Oberstdorf és/vagy Lindau írányába haladó vonatok). A shuttle megrendelhető, megadva az érkezési időpontot, a +49 (0)1577 5288285 telefonszámon. Információt a német vasút „Veransdtaltungsticket“ –ről itt találsz: itt. A vasútállomásról balra található a P3 Viehmarktplatz parkoló, ahonnan a nyári kurzus Shuttle bussza indul. Több információt találsz a Shuttle busszról itt.

Repülőgép

Megérkezés Memmingenbe: Buszjárat a memmingen-i vonatállomásig (kb. 15 perc), majd onnan vonattal tovább Immenstadtba.

Megérkezés Münchenbe: A repülőtéren vásárolhatsz Immestadtig szóló vasútjegyet. Az S8-as elővárosi vasúttal, (S-Bahn) amire érvényes német vasúti jegy (DB) eljutsz München-Pasing megállóig, ahol át lehet szállni egy Immenstadt irányába közlekedő vonatra. Esetleg át kell szállnod Buchloe-ban vagy Kempten-ben, legtöbb esetben a szemközti peronon. A vasútállomásról balra található a P3 Viehmarktplatz parkoló – ahhonnan a nyári kurzus helyszínére Shuttle busz indul. Több információ a Shuttle buszról itt.

Buddhizmus

A Karma Kagyü Vonal a négy legnagyobb tibeti buddhista iskolák egyikéhez tartozik. Bővebben a Gyémánt Út Buddhizmusról…
Bővebben…