Nyári kurzus 2017: 10. nap

Üdvözlünk az Európa Központban, Nedo Rinpoche! Első alkalommal részesülünk abban a megtiszteltetésben, hogy Nedo Rinpoche velünk lehet az EC-ben – és Rinpoche természetesen azonnal meghódította a szíveket…

Lama Ole üdvözölte Rinpochét az új épület udvarában. Rinpoche nem pazarolta el az idejét a megérkezéssel, hanem azonnal elindult egy sétára a kurzus területén. Keresztülsétálva az étkező sátron, csevegett a tanítványokkal, meglepetésünkre folyékony angol nyelven.

Nedo Kuchung Rinpoche 1962-ben Indiában született, és Őszentsége ( H.H.) a 16. Karmapa ismerte fel, mint 6. Tudatos újraszületés a Nedo Kulha vonalban. Rinpoche a 18. életévéig a 16. Karmapa vezetése alatt a rumteki kolostorban tanult. Ezután három évet tanult Ladakh-ban, mielőtt ismételten visszatért a rumteki kolostorba három évi elvonulásra, ahol Marpa tantráit, Naropa hat jógáját és különböző Mahamudra átadásokat gyakorolt. Amikor 25 éves volt, akkor Rinpoche kinevezte őt a rumteki kolostor Vajra mesterének, és még ma is az Őszentsége 17 Karmapa Thaye Dorje fő Vajramestere. Nedo Rinpoche jelenleg felelőséggel van a Shamarpa Rinpoche szeretesekért és színtén a Karma Kagyü Vonal teljes sikkimi tevékenységekért.