Nyári kurzus 2017: 14. nap

Nedo Rinpoche adott még egy értékes beavatást az ez évi nyári kurzus utolsó napján: beavatást a Fehér Megszabadító formájába (Skt. Sita Tara, Tib. Dolkar).

Magas színtű megvalósítás eléréséhez valamint a buddhista tanítások mély megértéséhez hosszú és egészséges életre van szükségünk. Mivel előfordulhat egy olyan világban való újraszületés, ahol nem lehetséges a dharmával való találkozás, nagyon fontos élni az ebben az életben megadatott lehetőggel: találkozni a tanításokkal emberi testben. A Fehér Megszabadító, vagy Fehér Tara (Skt. Sita-Tara; Tib. Dolkar) hosszú életet ad és védelmet nyújt a betegségekkel szemben. Őt Buddha együttérzésének női megnyilánulásának tartják.

A beavatás után Lama Ole mélyen megéríntett minket a kurzust záró beszédével, köszönetet mondott Rinpochének, valamint emlékeztetett minket annak a fontosságára, hogy bátorsággal és magabiztossággal lépjünk ki a világba és a tőlünk telhető legjobb módon legyünk hasznosak mindenki javára, akivel csak találkozunk. Az ezt követő színte véget nem érő taps egyértelműen megmutatta, hogy a kurzus után mindenki a tanács szerint szándékozik tenni.