Nyílvános programok

Az Európa Központ egész évben különböző nyílvános programokat biztosít, kezdve a kiállításoktól, a vezetett túrákig, továbbá rendszeres programot az újonnan csatlakozók számára.

Annak érdekében, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a buddhizmusba, minden csütörtökön a közös meditáció német nyelven folyik, annak ellenére, hogy az Európa Központnak, mint nemzetközi találkozóhelynek a hétköznapi nyelve az angol.

Magyarázatok & meditációk német nyelven

Minden csütörtökön német nyelvű este van az egyébként angol nyelvű Európa Központban. A belépés díjtalan, nem igényel különös ruházatot és meditációs párnát örömmel biztosítunk mindenki számára. Parkolóhely közvetlenül a főbejárat melllett található.

Este 7 óra: Bevezető magyarázatok; Kérdések és válaszok;
végezetül: vezetett meditáció
A meditáció és a magyarázatok teljes hossza körülbelül 90 perc.

A szomszédságban lévő meditációs központok is ajánlanak rendszeres bevezető magyarázatokat és lehetőséget a meditáció kipróbálására minden érdeklődő számára. Kemptenben, Kaufbeurenben, Füssenben, Bregenzben és Schwarzenbergben (Oy-Mittelbergben) található központok elérhetőségét és nyitvatartási idejét megtalálod a www.diamantweg.de weboldalon.

Nyílt nap

Az Európa Központ minden évben nyitott kapukkal vár minden érdeklődőt.

Minden órában egy rövid bevezetést tartunk a buddhizmusba, ami érthetővé teszi, hogy mit képvisel az Európa Központ; kipróbálhatod a vezetett meditációt, annak érdekében, hogy megértést nyerj arról, hogy mit jelent az önmagadba befelé fordulás; vezetett túrát szervezünk a régi, műemlékvédelem alatt álló villában és az új, modern épületben, ami során a látogatók első kezből szerezhetnek benyomást arról, hogy hogyan élnek és dolgoznak a buddhisták; ugyancsak bemutatjuk a terület azon részeit, amelyek a rejtett infrastruktúrával teret ad a nemzetközi nyári kurzusnak, továbbá megcsodálhatod az Alpsee-re és az Alpokra nyíló gyönyörű kilátást.

Harapnivalók, házikészítésű sütemények és italok nagy választéka kényeztetik a vendégeket a belső udvarban megtett kellemes séták során, vagy a kávézóban.

Szoborkiállítás

Minden évben júniusban és júliusban, vasárnaponként bemutatásra kerülnek az Európa Központ történelmi villájában kiállított szobrok.

A buddhisták számára a szobrok nem külső jelentőségük miatt fontosak, hanem sokkal inkább a szimbólumai miatt, amelyek a saját megvilágosodott képességük különböző aspektusaira mutatnak rá. Sor kerül az alapvető szimbólumok magyarázatára annak érdekében, hogy az újonnan érdeklődők közelebb kerüljenek a különböző Buddha aspektusokhoz.

Nyári-Matinée

Gut Hochreute és az Európa Központ a kulturát is képviseli. Nyáron, az Európa Központ meghív minden érdeklődőt egy zenei előadásra, ami a történelmi épületek kertjében kerül megrendezésre.

A világ minden pontjáról érkező tehetséges művészek előadásának minden évben más a zenei mottója. A koncert egyben lezárója az éves szoborkiállításnak. A résztvevők többsége az előadás után megragadja a lehetőséget, hogy részt vegyen egy utolsó túravezetésen a villában és a kiállított szobrok között. A buddhista művészeti kiállítás minden év júliusának hétvégein pár száz látogatót vonz az Európa Központba.

Örömmel várjuk, hogy sok új érdeklődőt láthassunk vendégül ezen a hagyományos programon a következő években is.

Információ és túrák csoportoknak és iskolai osztályoknak

Előzetes egyeztetés után, lehetőség van a rendszeres programokon kívül az Európa Központ csoportos látogatására.

Választani lehet az épületekben történő idegenvezetés és/vagy a buddhizmusba való bevezetés között. Szintén szívesen elmagyarázzuk az Európa Központ funkcióját is. Az iskolai osztályokon kívül már korábban több különböző csoport látogatta meg az Európa Központot.

Szeretnél több információt? Kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot a join@europe-center.org emailen vagy 08323 9868740 telefonszámon keresztül. Örömmel fogadjuk a látogatásod!

Házasodni a Gut Hochreute-n

A történelmi villaépületben, a hölgyek egykori teaszalonjában, melyet Sárga Szalonnak is neveznek, az immenstadti anyakönyvvi hivatal hivatalos házasságkötő terme található.

Itt az anyakönyvi hivatallal való előzetes megbeszélés alapján, kora 20. századi hangulatban történhetnek a házasságkötések, kívánság szerint pezsgős fogadással a villa helységeiben, illetve a teraszon.

Amennyiben a boldogító igent a großer Alpsee panorámájára tekintve kívánja kimondani, kérjük jelezze az immenstadti anyakönyvi hivatalnál, illetve az Európa Központban, a join@europe-center.org email címen, vagy a 08323 9868740-es telefonszámon.

Buddhizmus

A Karma Kagyü Vonal a négy legnagyobb tibeti buddhista iskolák egyikéhez tartozik. Bővebben a Gyémánt Út Buddhizmusról…
Bővebben…