Természetvédelem

A bentlakók és a vendégek száma a Gut Hochreute megvásárlása óta, illetve a felvezető út és később az új épület megépítése után jelentősen megnövekedett. Ez természetesen Gut Hochreute környezetére is hatással van. Ezért is tartjuk fontosnak a város és környék előírásainak betartását.

Környezetvédelmi intézkedések

Az éves nyári kurzus különösen nagy terhet jelent a természetre, melyet egy általunk üzemeltetett shuttle buszjárattal és a lankás részek speciális védelmével enyhítünk.

2007 óta intenzíven gondoskodnak a buddhisták a környezet védelméről. Egy vízelvezető rendszer került kiépítésre a területen, minthogy korábban a szennyvíz tisztítatlanul folyt az Alpsee-ba. Az erdőgazdálkodás és újratelepítés úgyszintén újra megkezdődött. Ezen kívül további intézkedések állnak előkészítés alatt.

Fejlesztések

A Gyémánt Út Buddhizmus Alapítvány a Gut Hochreute megvásárlásával a természet és az ember harmóniájára, valamint ezek szükségleteikre helyezte a hangsúlyt.
Bővebben…

Műemlékvédelem

A Gut Hochreute négy eredeti épülete műemlékvédelem alatt áll, mint ahogy a villa berendezési tárgyai, a bútorok, a lámpák és a fali kárpitok is.
Bővebben…

Gut Hochreute

A Gut Hochreute több mint 100 éves épületei az álomszép Allgäu hegyeibe simulnak, gyönyörü panorámát nyújtva az Alpsee-re.
Bővebben…