Történet

Az évekig tartó keresés után, az Alpok lábánál 2007-ben végre megtaláltuk Gut Hochreute-t, mint az új Európa Központ székhelyét.

A terület az Alpsee felett, az alpesi magaslatok csodálatos panorámájával a tibeti gyökereink egy reminiszcenciája, ahol a Gyémánt Út Buddhizmus 1000 éven át zavartalanul tudott fejlődni és ott, teljes erejét kibontakoztathatta.

Mély gyökerek a Tibeti Buddhizmus történelmében

Egy nemzetközi hely megalkotásának ötlete, végső soron közvetlenül Guru Rinpocséhoz vezethető vissza, akitől a közvetkező idézet származik, ami 750-ben került megírásra: »Amikor a vasmadár repül, a tűzló vágtat és a tibetiek, mint a hangyák a világban szétszóródnak, akkor érkezik a buddhizmus a vörös arcúak földjére.“

Amikor Kína 1950-ben a kulturális forradalom kezdete alatt elfoglalta Tibetet, a legtöbb buddhista szervezet megsemmisült és sok tibeti elmenekült hazájából, a Gyémánt Útnak egy új otthont kellett találni: a nyugati világban. Ezzel beteljesült a régi jóslat, a buddhizmus számára eddig a kissé ismeretlen nemzetköziséget új alapokra kellett helyezni. A Karma Kagyü Vonal a választ a jelenlegi Európa Központban találta meg.

Megérkezés a nyugati világba!

Lama Ole Nydahl feleségével és sok más magasrangú lámával, – elsősorban 16. Karmapával és Lopön Csecsu Rinpocséval – kimagasló feladatot vitt véghez egy vallás bevezetésével olyan területen, ahol már más vallások évszázadok óta tevékenykedtek. Ezt rátermettségükkel és bölcsességükkel sikerült elérni, az 1970 évek kezdeteinek kulturális és szociális feltételeinek támogatásával.

A különböző kultúrák értékeit felismerni és felhasználni; valamint összehozni Buddha (elsősorban Gyémánt Út) tanításaival, – annak érdekében, hogy nemzetközi alapot hozzunk létre, ahol az emberek minden lény javára fejlődhetnek – ez az Európa Központ lényege.

S.H. der 16. Karmapa Rangjung Rigpe Dorje bat Lama Ole und Hannah Nydahl den Diamantweg-Buddhismus im Westen zugänglich zu machen – ein Lebenswerk.

A Gut Hochreute ünnepélyes átadása a H.H 17. Karmapa Trinley Thaye Dorje első látogatása során, 2007-ben.

Jelen & Jövő

2008 óta nagyon sok buddhista költözött a világ minden pontjáról Immenstadtba. Az első nagyszabású felújítás után, a két főépület tetőzetének felújítását követően szükségessé vált egy új épület. Az új L-alakú épület a hagyományos épületegyüttes mögött minden előfeltételt kielégít: lakótér több, mint 30 fő számára, vendégszoba, közösségi tér megbeszélésekre, gyerekeknek és irodahelységeknek. Ez az építkezési fázis 2015-ben ért végett.

A régi épület rendszeres karbantartása mellett (például a 100 éves ablak felújítása), nem csak az új épület fenntartása, hanem az erdők, mezők gondozása, továbbá a kívül fekvő területek környezetvédelmi tevékenységei tartoznak a következő évek feladatai közé.

Kedved támadt az EC-hez? Akkor jelentkezz bátran email-en keresztül!

Gut Hochreute

A Gut Hochreute több mint 100 éves épületei az álomszép Allgäu hegyeibe simulnak, gyönyörü panorámát nyújtva az Alpsee-re.
Bővebben…

Rendezvények

A rendezvénynaptár segít eligazodni az Európa Központ rendezvényei között, mind az új érdeklődők, mind pedig a régi gyakorlók számára.
Bővebben…

Benyomások

Fotók, videók és virtuális túrák minden mennyiségben az Európa Központ elmúlt tíz évéből – tiszta inspiráció. Sok sikert a keresgéléshez!
Bővebben…